2021-07-21 07:03:43• hírek • Bede Emőke

Több mint 500 Szatmár megyei pedagógus jelentkezett a címzetes helyekért folytatott versenyvizsgára

Országszerte megannyi pedagógus számára bír kulcsfontosságú jelentősséggel a szerdai nap, ugyanis ma tartják a rendes, azaz címzetes állások megszerzésére kiírt idei versenyvizsgát. Szatmár megyében két vizsgaközpontot alakítottak ki, a megmérettetés pedig pontban 9 órakor kezdődik – tájékoztatta szerkesztőségünket a tanfelügyelőség.

Romána szerte mintegy 34.120 jelölt iratkozott fel a rendes tanári állásokra meghirdedett írásbeli versenyvizsgára, 5190-en közülük az idén kerültek ki az egyetemről. A vizsga 122 tantárgyból zajlik, 118 vizsgáztató központban. Országos szinten összesen 4814 rendes tanári állást hirdetettek meg, ezek közül 3500-at városon, 1314-et pedig vidéken. Szatmár megyében a megmérettetésre 514-en jelentkeztek, betöltésre viszont csak 70 címzetes pedagógusi állás vár, ebből 53 városon és 17 vidéken.


A vizsgázóknak legkésőbb 8 óra 15 percre be kell érniük a terembe, majd a tételsor kézhez vétele után négy óra áll rendelkezésükre, hogy papírra vessék a válaszokat. A tételsorokat, illetve a javítókulcsot a vizsga befejezése után, 16 órakor teszik közzé a subiecte.edu.ro honlapon.


Az első eredményeket július 27-én teszik közzé a tanfelügyelőségek székhelyén, valamint a titularizare.edu.ro oldalon. Az óvásokat az eredményhirdetés napján 21 óráig, illetve másnap pedig déli 12 óráig lehet benyújtani a tanfelügyelőségen vagy online. Az óvások elbírálását követően, a végleges eredményeket augusztus 3-án, az inspektorátus székhelyén függesztik majd ki.



Ahhoz, hogy egy vizsgázó címzetes pedagógusi helyhez jusson, legalább 7-est kell írnia a versenyvizsgán, a helyettesítői, azaz meghatározott időre szóló állások betöltéséhez azonban elég már az 5-ös is. A gyakorlati vizsgát és a tanórai inspekciót ebben az évben a 2020/70-es sürgősségi kormányrendelet által kivették a teljesítendő elemek közül – emlékeztet a tanfelügyelőség.


A meghirdetett pedagógusi helyeket a jelentkezők az írásbeli vizsgán szerzett jegyek függvényében foglalhatják el, a leosztásra augusztus 4. és 5. között kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: